ورق گالوانیزه:
ورق گالوانیزه پایه ورق رنگی است، حال شاید بد نباشد پیش از ورق رنگی، توضیحاتی را درخصوص ورق گالوانیزه ارائه دهیم.
زمانی که سطح ورق فولادی با «روی» پوشش داده شود، ورق گالوانیزه تولید میشود، ورق فولادی بدون روکش خوردگی و فرسایش بالایی در مجاورت هوا دارد، در نتیجه برای مقاوم کردن ورق از روکشهای متفاوت استفاده میکنند که روکش «روی» یکی از آنها ا ست، این روکش سببب میشود که مقاومت ورق تا حد زیادی بالا رود، اما در برخی از مواقع این مقاومت کافی نیست، در نتیجه روکش دیگری نیز روی ورق میآورند، مثل روکش رنگی الکترواستاتیک که در تولید ورق رنگی مورد استفاده قرار میگیرد.
مراحل تولید ورق رنگی:
ورق گالوانیزه پس از چربیزدایی با آب ولرم شستوشو داده میشود تا آلودگی و چربی از سطح آن زدوده شود، در ادامه این ورق در مجاورت هوای گرم قرار گرفته تا خشک شود، در مرحله بعد ورق آماده دریافت پوشش رنگی است، مراحل رنگآمیزی ورق نیز به این شکل است که ابتدا یک رنگ پایه پودری روی سطح ورق پاشیده میشود و سپس ورق را به کوره منتقل میکنند تا از جداشدن رنگ جلوگیری کنند؛ در نهایت نیز رنگ پایانی روی ورق اضافه و باز هم در کوره قرار میگیرد، در نتیجه ورق در برابر ضربه، خوردگی و شرایط مختلف آبو هوایی مقاوم میشود.
فاکتورهای مهمی که در انتخاب و خرید ورق باید مد نظر قرار داد
جدای از مقاومتی که پوشش رنگی به ورق میدهد، زیبایی بصری نیز در انتخاب اینگونه ورقها ملاک است. یکی از پرمصرفترین صنایعی که ورق رنگی استفاده میکنند، صنعت ساختمانی است که برای انواع سقف و بدنه انبار و سوله، نمای داخلی و خارجی ساختمانها از ورق رنگی استفاده میکنند.
به غیر از صنعت ساختمان صنعت لوازم خانگی نیز از صنایع پرمصرف این نوع ورق به حساب میآید که در بدنه یخچال، مایکروویو، لباسشویی و … بسته به ظاهر و مصرف آن کاربرد دارد. صنعت خودروسازی نیز یکی از مصرفکنندگان مهم ورقهای رنگی است.
در نتیجه هنگام خرید ورق رنگی باید به کیفیت و هارمونی رنگی ورقها دقت کرد.
انواع ورقهای رنگی:
طرح شادولاین: یکی از پرطرفدارترین ورقهای رنگی همین طرح شادولاین است.
طرح ذوزنقهایی: این طرح عمدتا در ساخت سقف شیروانی و پوشش دیواره سولهها مورد استفاده قرار میگیرد. طرح سفال: استفاده از این نوع ورق رنگی نیز بسیار متداول است، به این ورقها سفال پالرمو نیز گفته میشود که برگرفته از نام شهری در ایتالیا است. طرح جنوا، کرکرهای و سینوسی نیز در بازار موجود و از طرحهای پرطرفدار است. ورقهای رنگی زیبایی خاصی را به سقف و دیوارههای ساختمانها میدهد.
فاکتورهای تاثیرگذار بر قیمت ورق رنگی
به طور کلی قیمت مواد اولیه و نرخ دلار به صورت مستقیم بر قیمت ورق رنگی تاثیرگذار است، البته جدای از این دو مورد میزان عرضه و تقاضا نیز تاثیر بسزایی در قیمت نهایی این محصول دارد، با توجه به نزولی بودن قیمت آهن، این روزها شاهد کاهش قیمت ورق رنگی نیز بودهایم. فولاد مبارکه یکی از مهمترین تولیدکنندگان ورق رنگی در کشور است و یکی از منابع قیمتگذاری این نوع ورق در کشور به حساب میآید. برای اطلاع از قیمت ورق رنگی و دریافت مشاوره موردی با مشاوران ما در آهن رویال تماس حاصل فرمایید.
منبع: آهن رویال